Balidriver NL
Over Balidriver
Prijzen
Bali dagtrips
Bali halve-dag trips
Actie en avontuur
Komodo AdventureTour
Gastenboek
Contact en afspreken
Goed om te weten
Handige links
Balidriver Homestay
Balidriver English
Balidriver Facebook
Bali Impressions

Hoe kom je er

Op dit moment is het niet mogelijk om direct vanuit Nederland naar Bali te vliegen, je zult dus altijd 1 tussenstop hebben.

Op dit moment vliegt Garuda Indonesia weer vanaf Schiphol naar Jakarta. Nu nog via Dubai (tussenstop van ongeveer 1 uur). In de nabije toekomst wordt de vlucht rechtstreeks, als de grotere vliegtuigen die de maatschappij in bestelling heeft zijn geleverd.

Vliegveld Hong Kong

Reisdocumenten
Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook heb je een visum nodig voor je verblijf.

Visum voor toeristisch verblijf

Via Garuda Indonesia
Als je met Garuda Indonesia naar Bali vliegt, is het mogelijk om op de luchthaven bij het loket van de luchtvaartmaatschappij een visum te kopen. Tijdens de vlucht van Amsterdam naar Jakarta zijn douane beambten aan boord, die de immigratiedocumenten uitdelen. Je vult daarop je gegevens in, de duur en de reden van je verblijf en je verblijfplaats in Indonesie. De beambten halen de documenten bij je op, inclusief je paspoort. Het visum wordt dan vervolgens door hen afgestempeld in je paspoort. Bij aankomst dus niet meer in de rij voor het visum!

Via andere luchtvaartmaatschappij:
Schaf je visum aan bij aankomst op het vliegveld. De kosten bedragen dan 25 dollar/20 euro voor een toeristenvisum voor 30 dagen. Je moet er wel rekening mee houden dat je een tijdje in de rij staat!

Luchthavenbelasting in Indonesie
Vlieg je naar Bali via Jakarta, dan betaal je op de luchthaven in Jakarta een vertrekbelasting van ongeveer 80.000 rupiah.

Bij vertrek vanaf de luchthaven in Denpasar betaal je op de luchthaven 200.000. In Jakarta hoef je dan geen vertrekbelasting meer te betalen.

Tijdsverschil
In de zomermaanden (april tot september) is het op Bali 6 uur later en in de wintermaanden is het op Bali 7 uur later dan in Nederland.

Beste reistijd
De beste reistijd om naar Bali te gaan is van mei tot en met september. September is qua temperatuur het lekkerst. Juli en augustus zijn wat koeler, maar heerlijk. De moesson valt tussen oktober en maart. De natste maanden zijn december en januari.

Geld
De Indonesische Rupiah; de actuele wisselkoers vind je op www.wisselkoers.nl

Vaccinaties
Hepatitus A en DTP worden aangeraden. Buiktyphus is aanbevolen bij verblijf langer dan twee weken. Neem voor meer informatie over inentingen contact op met de plaatselijke GG&GD of kijk op de pagina Links. Daar vind je links naar websites met informatie over vaccinaties en de daaraan verbonden kosten.

Hondsdolheid
Je hoeft hiervoor niet van te voren een vaccinatie te halen. Mocht het onverhoopt gebeuren dat je door een hond of aap gebeten wordt, zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk bij een EHBO terecht komt; zij zorgen voor een adequate behandeling.
LET OP: Behandeling is altijd nodig; ook als je al vantevoren ben ingeënt!

Medische zorg in Bali
In Denpasar zijn twee goede internationale klinieken: BIMC Hospital Bali en International S.O.S. Clinic Bali. De beste optie vanuit de regio's Kuta, Jimbaran, Sanur, Ubud.

Zwanger naar Bali
Vliegen is tot 7 maanden geen probleem; maar check even bij de vliegmaatschappij waar je mee reist of zij nog eisen stellen. Zorg dat je een verklaring van je arts of verloskundige op zak hebt waarin staat dat je 'gezond' zwanger bent. Je zal er waarschijnlijk niet om gevraagd worden, maar het is één van die dingen waar je beter méé als óm verlegen kunt zitten. De vaccinaties die worden aangeraden zijn niet gevaarlijk als je zwanger bent. 

Malaria
Op Bali hoef je je daarover geen zorgen te maken. Ben je van plan om ook andere eilanden te bezoeken, raadpleeg dan één van de sites over gezond reizen op de pagina Links.
 


www.balidriver.nl
Balidriver. Professional & pleasant!